top of page

Nem vidámabb aki túlsúlyos

Van egy óriási tévképzet az emberekben, miszerint aki túlsúlyos, az mosolygósabb, vidámabb. De ez nem igaz. A kutatók ezt is megvizsgálták, és a vizsgálatok ezt nem támasztották alá.



Brit és ausztrál kutatók szerint a túlsúly mással hozható kapcsolatba, méghozzá az illető mentális egyensúlyával. Már régóta kutatják ezt a területet, és senki sem tudta a fenti hiedelmet alátámasztani, épp ellenkezőleg, egyértelműen bebizonyosodott, ahogy aki túlsúlyos és egyéb betegsége nincs, az rendszerint tartós stressznek van kitéve, és szervezete mintegy páncélt növeszt a felgyülemlett hájjal. A stressz önmagában nem probléma, de ha nem dolgozzuk fel, és mellé helytelen életmódot folytatunk elkerülhetetlen, sőt egészen biztosan túlsúlyban jelentkezik. Mértéke az életmódunktól is függ.

Sajnos a probléme ezek után fokozódik, mert amit a tükörben lát az ilyen ember, nem tetszik neki, kezdi az önmarcangolást, befelé fordul, majd képes depressziós tünetetket is produkálni, önértékelése a béka feneke alá süllyed. Ez további érzelmi evéshez vezet, majd a túlsúlyból elhízás, cukorbetegség, érrendszeri betegség, szívbetegség alakulhat ki.


A kutatás alátámasztotta, hogy a kevés mozgás, a túlzásba vitt evés, elterjedt szokás a depressziós, és ideges páciensek között. Gyakran válasszák a gyorsételeket, illetve a zsírban, cukorban gazdag ételeket.


De mit tehetünk ez ellen?


Ha holisztikusan tekintünk a problémára, akkor teljesen egyértelmű, hogy nem egy tablettát írunk fel a helyzetre, és mindent úgy hagyunk, ahogy előtte volt. Más kell, ami az egész embert veszi figyelembe.


Első megoldás igazából a legkönnyebb és a legnehezebb is, de fontos lépés. Ha nem tetszik az, ami jelelnleg van, VÁLTOZTATNI KELL RAJTA. Soha nem érkezhet ez kívülről, vagy mástól, csak is az illető személytől!


Tehát, ha az akarat megvan, meg kell hozzá keresni az utat, amin elindulhatunk. Fontos, hogy a mozgással kezdjük. Miért? Mert a mozgással olyan hormonok szabadulnak fel, amitől jól érezzük magunkat. Így a depresszív tünetek enyhülnek. A belépek az edzőterembe pedig cselekedetet jelent, ami önbecsülésünk magasabb szintjére emeli a dolgot.


Ha ezen az első lépésen túl vagyunk, akkor edzőnk, doktorunk segítségét kérhetjük, és elindulhatunk a változtatás útjain az étrend, és életmód területén. Sikerre vagyunk ítélve, ha mindezt kitartóan, kellő hittel csináljuk.


Mikor bukhatunk el?


Mindenki elbukik, aki abbahagyja, elhiszi, hogy ő már túl van rajta, mikor 35 kg feleslegből leadott 10 kg. Nem hiheted, hogy már megváltottad a világot! Ki fogja leadni a maradék 25 kg-ot?! Úgy lehet elbukni, hogy nem törődünk magunkkal, és nem dolgozunk magunkon kitartóan, nem a külvilág tehet róla, hogy mi elhíztunk!!!! Mi engedtük meg magunknak, és nekünk kell ezen változtatni!


Nem megoldás himi-humi edzéseket, himi-humi étrendet követni! Még soha senkinek nem sikerült! Ez kőkemény munka, belső játszmák hada, hogy mikor, mit teszel!!! Kérj segítséget!


 

CENTIVÁGÓ Programunk

az egyik legkiválóbb karcsúsító programunk, mely ezen az úton segít elindulni. (klikk a képre)




18 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page