top of page

Hogyan hozhatod rendbe sérült izületeidet?

Izületi fájdalmaid keletkezhetnek akár sportolsz, akár nem. A kialakulást általában helytelen terhelés okozza.



Fájdalmas területek lehetnek:

  • térd

  • derék

  • váll

  • könyök

  • stb.

Sportolásnál előjöhetnek az öröklött hajlamok, de a helytelenül elvégzett gyakorlatok, illetve a bemelegítés vagy nyújtás hiánya is okozhat sérülést, degenerációt, gyulladást, fájdalmat. Továbbra se keverjük össze az izomlázat az izületben keletkező fájdalommal (!) Ugyanide tartozik az állandó túlterhelés , illetve a rossz technikai kivitelezés. Előforduhat izomegyensúly felbomlás, ugye amikor nem egyenlően fejleszted a tested, felbomlik ez abizonyos egyensúly, így nem jól működnek egyes izomcsoportok a túl- illetve alulfejlettség esetén. Egyik sem jó, mert fájdalmat okozhat. Tehát gyulladás és izületi kopás is kialakulhat.


Ugyan a tünetek kezelése enyhülést okozhat, de fontos az okokat kideríteni. Ezért érdemes edző felügyelete mellett edzeni, mert folyamatos javaslatot kapunk a helyes kivitelezésre, nem utolsó sorban, nem egyoldalú lesz a fejlesztés, azaz a kevésbé szeretem gyakorlatok is elvégzésre kerülnek. Jellemzően az antagonista (ellentétes) izmok párban lesznek dolgoztatva, illetve figyelve lesz rá, pl. ne csak az elöl lévő négyfejű combizom, hanem a combhajlító izom is meg legyen dolgoztatva, stb.


Viszont nem csak sportolás közben tudjuk izületeinket túlterhelni, hanem csak úgy civilként is. Pl. igen ártalmas, ha egész nap ülsz, és nem állsz fel, esetleg rossz a széked, rosszul van beállítva a munkaterület. Erről már sokat írtunk. Egy festő is az egyoldalú mozgás következtében túlműködtetheti egyes izmait, ahogy a fodrász, kozmetikus, de egy szakács is. Nincs kivétel, semmilyen szakma ez alól nem menthető fel. Egy edző is túlerőltetheti magát, ha 8 órát "végigugrál" az ügyfeleivel, stb. Sajnos, ha nem jó helyre megyünk, további pihenést javasolnak, ami kifejezetten káros, hiszen az eddig is alulműködő testrészt további pihenésnek tesszük ki, nemhogy munkára bírjuk az izületet, azaz a mozgás következtében kenőanyag keletkezik, ami segíti a mozgást, de ha nem mozgunk, ez sem termelődik, hiszen nincs rá szükség... szóval elég nagy hülyeség sport, mozgás nélkül átvegetálni az életet. Egyébiránt a túlsúly ugyanilyen túlterhelést okoz az izületekben, így ismét előkerül az életmódváltás, mint megoldás.


Hogyan segítsünk magunkon, mikor fáj?

A táplálék-kiegészítők között számos nagyon hatékony segítséget találsz.


A legtöbb ízületvédő:

  • biztosítja a tünetek csillapítását

  • a gyulladást is csökkentik

  • szerencsés esetben hatóanyagaikkal lehetővé teszik a mozgást és az ízületi mozgás helyreállítását

  • izületi kopás esetén ezek a termékek az ízületi folyadék termelődését is segíthetik

Mi a következő terméket ajánljuk:


Joint Guard Gold:

fő összetevőit (MSM, glükozamin, kondroitin, kollagén), 6 féle növényi kivonattal egészítettük ki, a nagyobb és gyorsabb hasznosulás érdekében.


Kinek ajánljuk?

Neked, ha:

  • szeretnéd ízületeid egészségét hosszú távon is megtartani,

  • szeretnéd ízületi panaszaidat enyhíteni

vagy diétázol, és a szénhidrát és zsír csökkentett étrended miatt extra védelmet adnál a csontjaidnak és ízületeidnek.





 

És amikor már a fájdalomcsillapító, és a táplálék-kiegészítő sem segít már, legyünk kedvesek elfáradni orvoshoz, manuálterápiás kezelésre, és esetleg higyjünk edzőnknek, és javítsuk a mozgásunkat javaslatának megfelelően, és lehetőleg döntsönk az életmódváltás mellett!


49 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page