top of page

3 alapgyakorlat Karácsonyra

Talán az Ünnepek alatt nem lesz időd semmire, de törődnünk kell magunkkal, hogy a testünk alapvető szükségleteit kielégítsük. Igen, a táplálkozás is ez, de nem a túlevésre gondolunk!


Egy családban, legyen az férfi vagy nő, Karácsonykor jellemzően összejön a család, végre megpihennek, de ezzel együtt, miután mindenki otthon van, sokkal több házimunkát kell elvégezni, és lássuk be, ilyenkor nem mindenki megy el a sportklubjába edzeni.


Erre a helyzetre ajánlunk 3 alapvető gyakorlatot, melyet, reggel, délben és este is végezz el. Ismétlésszámot pedig saját helyzetednek megfelelően végezd el, de javaslatunk szerint minimum 3x 10 ismétléssel.


A gyakorlatok:


1. Fekvőtámaszban karhajlítás


Vedd fel a fekvőtámasz pozíciót. Karok a vállakl alatt, lábak vállszéles pozícióban. Hajlítsd be a karodat (könyököd törzsed irányába, hátrafelé hajoljon), ereszd le magad úgy, hogy a mellkasod, és a taalaj között maximum 1 ököl magasság legyen, majd nyomd ki magad innen. Ha ez nehéz, tedd le a térdedet.


Ismétlés: 3 x 10 db



2. Guggolás


Állj vállszéles állásban. Guggolj le, közben karod a törzsed mellől mellső középtartásba emeld. Figyelj rá, hogy térdedet a lábfejed irányába hajlítsd, hátad, derekad egyenes, fejed a gerincoszlop tetején maradjon (ne hajlítsd előre)



Ismétlés: 3 x 10 db



3. Kitörés előre

Vállszéles állás. Lépj ki előre az egyik lábaddal, úgy, hogy mind a két térdetet behajlítod. A gyakorlat akkor helyes, ha térded nem lóg túl a lábfejeden, és annak irányába hajlítod. A combok, és a lábszárak 90 fokot zárnak be, törzsed egyenes. Váltott lábbal végezd.


Ismétlés: 3 x 10 db (jobb és bal lábbal)



Ha valóban nem tudsz otthonról elszakadni, és úgy érzed, semmi időd nincs, akkor csináld végig ezeket a gyakorlatokat, mintha reggel, délben és este megennéd a szokásos kajádat. Hidd el, az eltunyulás egyik ellenszere a MOZGÁS!


 

Amennyiben szeretnél egy teljes programot végigcsinálni, ajánljuk figyelmedbe a Szőlő csomagunkat. Ebben viszont 3 edzést találsz, amit bármikor, bárhol el tudsz végezni, ha van időd egy teljes programra.


Most akciós áron 2019.12.31-ig 1.500 Ft a 3 db edzés!




170 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page