top of page

Zsigeri zsírok

Azt már többször leírtuk, hogy önmagában az, hogy van zsír a testedben, egyáltalán nem probléma, sőt a normális étrend is tartalmaz zsírokat.

Továbbra is azt ajánljuk, hogy táplálkozásod az alábbiak szerint nézzen ki:

  • 20% fehérje

  • 55% szénhidrát

  • 25% zsír

A zsírsejtek testünk energiaraktárai, így ha nem eszel normálisan, automatikusan zsírt fog létrehozni a túlélésért, tehát ha keveset eszel, vagy nem megfelelően, egyből zsír fog felhalmozódni. Ugye ehhez tud hozzányúlni, ilyen egyszerű a dolog. Viszont komoly egészségügyi problémát okozhat ha a zsírraktárak túltelítődnek.



A zsigeri zsírokra (viszceláris zsírok) nagy szükségünk van, hiszen ezek veszik körbe a májat, a szívet, a hasnyálmirigyet. Azért veszik körbe, hogy megvédjék a különböző behatásokkal szemben, ezért nagy szükség van rájuk. Azonban a túl nagy burok már veszélyt is rejtenek magukban, ráadásul veszélyesebbek, mint a bőr alatti zsírpárnák bármelyike is. A zsigeri zsírok hormonszerű anyagokat termel, például stresszhormont, gyulladási faktorokat. Több ezer olyan molekula szabadul fel belőle, ami súlyos betegségeket okozhat. Többek között stroke, infarktus, rák, II. típusú cukorbetegség.

Sajnos akár 5-6 kg felesleg is növelheti ezek kockázatát, különösen, ha hasi tájékon hízik el az ember.


Szerencse ebben az esetben, hogy kis odafigyeléssel könnyen megszabadulhatunk a hasi/ zsigeri zsíroktól. Edzéseink kifejezetten hatásosak a lerakodó zsírok eltüntetésére. Ezt megtámogatva egy normál diétával, amit elég könnyű tartani, rendkívüli eredményeket lehet elérni. Az elmúlt pár hónapban büszkén állíthatjuk, hogy akik rendszeresen edzenek velünk pont ezeket a kritikus területeket hozták helyre, és nem egy személy van, aki 10-15 kg-tól szabadult meg.


Most 2018.11.20-ig tudtok jelentkezni Életmódváltó Programunkra, melyben 3 hónapig kísérjük végig napi figyelemmel a fejlődésedet, tanítunk, hogy hogyan is csináld, hogy tartós eredményt érj el. Ráadásul most 30.000 Ft-os kedvezménnyel!




235 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page