top of page

Vállfájdalom - régóta

Elhúzódó vállfájdalom mögött sok minden lehetséges. Röntgen sem mindig ad megfelelő választ a kérdésre. A váll és karfájdalom mögött ritkább esetben húzódik meg a gerinc degeneratív problémái. Sokkal inkább izomfeszülések, funkcionális zavarok állnak a háttérben.





Például éjszaka, mikor minden izmunk ellazul nem igazán tartja a fejet semmi. Ha rossz szögben alszunk, reggelre már előáll a nyakmerevség, különböző fájdalom, ami lesugározhat akár a karokba is.


Másik ilyen ok lehet a helytelen testtartás. Sokan olyan munkát végeznek, hogy egész nap egyforma kéztartást, vagy görnyedt testtartást kell fel venniük, egyértelmű a feszültség a testrészben. Ilyen az irodai munka, kozmetikus, fodrász, pénztárgép mellett ülők, autóvezetés, stb.

A vállfájdalom gyakoribb okai között találjuk az ízületet körülvevő izmok szakadását. Ezek lehetnek valódi izomszakadások, vagy kisebb sérülésnek mondható beszakadások. Általában esés vagy valamilyen trauma hatására szokott ez bekövetkezni. Ha az izom teljesen elszakadt vagy leszakadt a csontról, operálni szükséges, az enyhébb sérülések maguktól gyógyulnak egy idő után.


Továbbra is azt ajánljuk, hogy aki olyan munkát végez, hogy testtartása sokáig ugyanolyan pozícióban van, mindenképp menjen el sportolni, mert a megspórolt időt, amit a mozgásra fordítanánk, de nem tesszük, sajnos kamatostul kapjuk vissza fájdalom, vagy kialakult mozgásszervi megbetegedés formájában. Nem éri meg!


Itt az oldalon már közreadtunk egy válltornát, mely enyhébb probléma esetén megoldás lehet, de nagyon rossz, ha azt várjuk meg, hogy teljesen "beálljon" a vállunk, és ne tudjunk mozogni.

24 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page