top of page

Találkozz Emmával, a jövőbeli munkatársaddal

Púpos, és torz a jövő munkavállalója, Emma. Az embereknek szerte a világon több hozzáférése van doktorokhoz, egészségügyi oktatáshoz, mint valaha volt. Mégis, sok fejlett országban egyre betegebbek leszünk, mint valaha.


A Fellowes megbízásából készített jelentés azt mutatja, hogy az egyik legnagyobb oka ennek az iroda. Mi létrehoztuk a képviselőjét a jövő munkatársának, akit csak Emmának hívunk. A legnagyobb bűnös, amit veszélyes területnek azonosítottunk az irodában az , az idő. Britanniában 8 évet töltünk el az életünkből üldögélve, és ez nagy problémákhoz vezethet az egészségünkkel kapcsolatban. Így, hacsak nem csinálunk vele valamit, ez megváltoztatja az egész megjelenésünket. Emmának véglegesen elgörbült háta lett a sok rossz üléstől a munkahelyén. Az izmok a lábaiba sokkal gyengébbek. Visszeresek a lábai, mert a véráramlása már nem olyan jó, mint volt. A szemei vörösebbek a levegő minősége miatt. Több orrszőre és fülszőre van. Az orra duzzadt, ami még több stresszt okoz, ezáltal létre jönnek a stresszhez fűződő ekcémák a karjain. A bőre is sárgás Emmának, mert több éven át mesterséges fényben volt.

A jólét, és a mozgásszegény életstílusunk miatt jelentős negatív hatást tapasztal. Mind a munkaadók és munkavállalók felelőssége ez. Kevesebb időt szabad a képernyő nézésével tölteni, gyakrabban kell szünetet tartanunk. Fel kell kelni és járni kell egyet.

A munkaadók sokkal többet tudnak tenni a munkahelyen, ha úgy tervezik meg az épületet, hogy több helye legyen az embereknek szünetet tartani. Legyenek különböző típusú íróasztalok, különböző típusú munkaállomások. Tovább kell ösztönözni a sétálj és beszélgess típusú meetingeket.

Ám, ha ugyanúgy folytatjuk, ahogy eddig, akkor akár olyan rossz esetek is lehetnek a munkahelyen, mint az utolsó kadaszteri forradalom.

Emmának már túl késő, a legtöbb problémája már végleges, de a jelenlegi munkaváltatók és munkavállalók, most még sokat tehetnek, hogy javítsanak az életükön.


3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page