top of page

Nem a kisujjunkból szopjuk...
A kutatások is azt mondják, hogy az evési és a mozgási szokások megváltoztatásával érik el a sikeres fogyást. Ezt nem állítja más, mint a Semmelweis Egyetem csoportos és viselkedésterápiás csoportjának programját vizsgáló kutatók - olvastuk a Diabetes egyik 2018-as számában.

Egy évvel a program lezárta után a résztvevők 3/4-ének megvolt a legalább 5%-nyi súlyvesztése. Ezek a jó eredmények mögött megváltozott étkezési szokások nagyarányú megtartását találták.


Ennek függvényében higgyétek el, nem a kisujjunkból szopjuk, hogy mindenképp vizsgáld felül a szokásaidat. Kérj segítséget, ha nem tudod, hogy hogyan fogj neki, hiszen Életmódváltó Programunkat ezért hoztuk létre!


Ugyanebben a kutatásban azt is vizsgálták, hogy a rendszeres mozgás mennyire tartható. Sajnos sok visszahúzó erő van, ezek többek között: szégyenlősség, időhiány, társas támogatás hiánya (azaz a papi nem örül az új hobbidnak), a sportoláshoz való hozzáférés, de a zord időjárás is. Képzeld el, bármelyik is van a Te esetedben, a programunk erre is gyógyír, ugyanis akár a nappalidban, a garázsodban, vagy bárhol a lakásodban elvégezhető online edzések is a program részei. Tehát el sem kell otthonról menned, nem kell senki előtt levetkőznöd, és az időjárás sem gátol abban, hogy otthon edz egyet. A program része edzői kontroll, aki akár napi szinten segíti az elhatározásod, felügyeli étkezésed, és közösen alakítjátok ki a vállalható mozgásokat. Nem javaslunk óriási, vagy irreális vágyakat. Inkább egy bejárandó utat, magatartást, amely ahhoz segít, hogy életed egészségesen, egészségesebben éld.


Ha érdekel, itt olvashatsz róla többet: Életmódváltó Program

14 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page