top of page

Időbeosztás - gondban vagy?

Hiába írtunk mostanában egészen sok emailt, és tettünk fel videókat is az idővel, az időbeosztással kapcsolatosan. Visszatérő téma.


Az első dolgod, ha úgy érzed, hogy elúszik az idő, hogy elkezded naplózni. Felírod egy lapra az aznapi dátumot, és 1/2 órás intervallumokban rögzíted, mikor mit csinálsz:


pl: 2019.01.11 (péntek)

  • 6.30 ébredés, olvasás

  • 7.00 reggeli készülődés

  • 7.30 indulás a munkába

  • stb.

Ezt csináld meg legalább 1 hétig. Ki fog rajzolódni, mivel töltöd az időd. Volt olyan ismerősöm, aki így döbbent rá, hogy ugyan nem néz TV-t, de 3 órát tekergeti a telefonon a facebookot, és így szállt el az ideje.


A második dolgod az legyen, hogy kielemzed, amit kaptál. Tehát mit is csinálsz valójában a rendelkezésedre álló időben. Ha a fenti példa szerint nem épp építő jellegű a tevékenység, itt az ideje, hogy változtass a szokásaidon. Ha az időd azért száll el, mert anyukád, nagymamád, gyereked, stb. gondjaival foglalkozol a magad dolgai helyett, lehet át kéne strukturáni a dolgot. Nos, ha kamasz gyereked van, javaslom, hagyd békén. Lehet, hogy gyerek, de szüksége van egy kis magányra, amikor saját magával eltölthet egy kis időt. Neked, meg hagyni kéne felnőni... de ez csak egy kis kitérő volt.


Harmadik dolgod a döntés, döntened kell, hogy a megkapott eredmény a vezetett naplód alapján mit mutat. Döntened kell, mit kezdesz vele. Hagyhatod annyiban, á úgysem segít senki, ez esetben ugye semmi nem fog változni, tehát foghatod továbbra is az időre, hogy mit miért nem csinálsz meg, vagy mire nincs időd. Dönthetsz másképp is, a kapott eredményt látva, pl. úgy döntesz, hogy - csak a példa kedvéért, ha túl sok időd megy el a vásárlással - nem mászkálsz össze vissza beszerezni az élelmiszert a családnak, hanem egy helyről vásárolsz online. Még ki is hozzák, sorba se kell állni. Tehát dönts a VÁLTOZÁS mellett! Találd meg, mi segít, ne nyafogj tovább.


Negyedik dolgod, hogy VALÓSÍTSD IS MEG! Tehát, ha megtaláltad a bibit, legyél kedves, és csináld végig. Cselekedj. Mert nem elég rájönni, mivel megy el az időd, nem elég elhatározni, de konzekvensen végig is kell csinálni, persze csak akkor ha tényleg akarod.


Nagy szeretettel írtuk-e cikket, de ha gondban vagy, és segítségre szorulsz időbeosztással kapcsolatban, írj nyugodtan a kakusei.tabata@gmail.com emailcímre. Feltett szándékunk, hogy a környezetünkben élőknek segítsük a hétköznapjait, hogy újra felfedezhessék a mozgás örömét.

21 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page