top of page

Hetente hányszor érdemes edzeni?

Nézd... bizony attól függ, ki teszi fel a kérdést?


Ha semmit nem mozogtál eddig, akkor érdemes heti 1-2 könnyebb mozgást beiktatni, ha eddig heti 1-2 könyebb edzést végeztél, érdemes 3. edzést is beiktatni, vagy nehezebb mozgás felé elbillenni. Egy biztos, az adott állapotodhoz képest kell vizsgálni a kérdést.


Ha fogyás a cél, azt is legalább kétféleképpen lehet elérni:

  • emeled az edzések számát (természetesen brutál beleadsz mindent)

  • változtatsz az étkezési szokásaidon


Sokan meg szoktak rekedni, akik súlyzós edzést csinálnak, mert követtek egy jó kis edzéstervet, mellyel szép változást idéztek elő, de egy idő után nincs változás és elégedetlenek. Ez azért fordulhat elő, mert mint a gép, cselekszel. Hétfő, szerda 19.00 edzés, lenyomod, napi rutinod része lesz. Ez nagyon jó, mert beépült az életedbe a mozgás, de lássuk be, ugyanazt csinálni állandóan, akár unalmas is lehet. Többek között mi pont ezért is szeretjük a HIIT edzéseket, mert számtalan módon tudjuk a testünket próbára tenni. Vagy az intervallummal szórakozunk, vagy a súlyokkal, vagy az eszközökkel, de nem engedjük, hogy a szervezet hozzászokjon a terheléshez. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy néha "edzőtábor" szerűen érdemes megküldeni egy kicsit az edzéseket, hogy még jobban kitegyük magunkat a kihívásoknak.




Összességében elmondható, hogy amit régen csináltál, érdemes újra elővenni, és amit még egyáltalán nem csináltál, azt is érdemes kipróbálni.


Nem utolsó sorban, ha étkezésed nem jó, akkor a kezdeti fogyásod ugyanúgy megreked, vagy semmit nem változik a testösszetétel. Ezen pedig csak úgy tudsz változtatni, ha elhagyod azokat az "ételeket", amelyek ezt az állapotot előidézték. Ha nem tudod, hogy hogyan kell ezt csinálni, kérj segítséget edződtől.


Tehát a kérdés elég bonyolult, hogy hányszor érdemes edzeni. De nézzük meg, mi van akkor, ha az étkezésed nagyjából rendben van, ebben az esetben emeld az edzések számát. Heti 1-2 helyett végezz heti 3-4 edzést. Brutál eredménye lesz!


Várunk továbbra is edzéseinken!


538 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page