top of page

Fogyni akarsz, kardiózz!

Ja... minden mást meg felejts el.

Ekkora baromságot még nem hallottam!


Először is:

Maga a kardiózással (sokan ez alatt csak a futást értik, már önmagában ez is hülyeség) nincs semmi baj. Sőt, igenis egészséges, és szükséges.


Másodszor:

Elfutni az izmaidat is lehet. Szóval, nagyon is meg kellene nézni, hogy mi az Isten van Veled!. Tehát tisztázni, hogy mi a kiindulási pont, és onnan hova a fenébe tartunk!


A legfontosabb:

Minél nagobb az izomfelület, annál több kalóriát igényel a szervezeted! Ez az amit meg kellene jegyezned, tehát erősítő edzéekre ugyanúgy szükség van, mint a kardióra! Különösen a szép, tónusos izomzatot szeretnél eléri!


És akkor lássuk a részleteket!

Elfutni úgy tudod az izomzatot, hogy agyatlanul mától csak és kizárólag futsz... be nem tartva mondjuk, hogy nem ártana előtte bemelegíteni, és a futó edzésed után nyújtani. (Még egyszer hangsúlyozom a kardió nem egyenlő a futással, hanem lehet futás is) Mi történik, ha egy izmos, de túlsúlyos ember nekiáll futni. Elhagyja az addigi edzését, és csak fut. Nyilván bekövetkezik a fogyás. Ha nem nyúl az étkezéséhez, a teste elkezd reagálni a futó tevékenységre. Ha előtte pl. súlyzós edzésre járt, de a kajával nem foglalkozott, elkezdődik a fogyás, aminek a "kolléga" nagyon örül, hogy lám működik. Közben a testösszetétele nem változik, na de fogy, és hát ez volt a cél(!) Értem én, de nem vagyok hülye. Futó tevékenységre a nehezen felépített izmai szépen elkezdenek róla lejönni, hiszen futáshoz nagy bicepsz nem igazán szükséges. Futáshoz láb kell, nem széles hátizom! Tehát a szervezet azt mondja, mától futunk, OK, akkor ami fölösleges, leszedjük. Tehát fogyni fogsz izomból, persze zsírból is, de a testösszetétel nem fog változni, ha végre nem nézel magaddal szembe, és nem változtatsz a kaján! Sőt! Láttam már olyat, aki futás mellett hízott! Kérem, ő nem hogy nem figyelt a kajára, hanem kifejezetten szembe ment a természet törvényével. Futok nem egyenlő azzal, hogy bármit ehetek(!)


Hangsúlyozom, mindig a kiindulási pont határozza meg, hogy mire van szükséged a folyáshoz!


  1. Felmérés

  2. Edzésterv összeállítása

  3. Étkezés beállítása

  4. Folyamatos kontroll (erre való az edző)

  5. Csoda --> működik!


Bármi más, majd én okosba beállítom, mert 2 cikket elolvastam ezzel kapcsolatban... Muter mondta, fussak, haverom is ezt csinálja - módszerek- nem működnek, vagy marha nagy szerencséd van!


Ok, de akkor miért olyan szép karcsúak azok akik futnak?

Nézd, én még nem láttam olyan futót, aki body builder testalkattal rendelkezik, de olyat se, hogy ütőereje akkora, hogy megijednek tőle. Aki futó, és karcsú, szinte biztos, hogy hoszú távokat fut. A maratonisták jellemzően ilyenek. Aki vegyes edzéseket csinál, pl. Spartanra jár, ők erősítő edzéseket is csinálnak, mert kell ahhoz, hogy tudjanak a Spartanon teljesíteni. Nézd meg a sprintereket, teljesen másképp néznek ki, mint a maratonisták, súlyemelők, vagy az atléták. Minden sportág más jellegű testet épít, alakít ki magának.


Az a kérdés, mit is akarsz valójában?


 

Ha segítséget kérsz, állunk a rendelkezésedre:44 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page