top of page

Este vagy reggel edzünk?

Este vagy reggel edzünk?

A kérdés jogos. Te hogy szereted? Mert ugye Rólad van szó!!!! :)

Neked mikor esik jól? Ha engem kérdezel, én szeretek reggel és szeretek este is edzeni, de Te akkor eddzél, amikor Neked jó.

Hogy miért?

A felnőttek majdnem kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Az elhízást leggyakrabban több tényező együttesen okozza: az egyik legfontosabb a testmozgás hiánya. A rendszeres edzés nem csak segít a testtömeg csökkentésében de megóv a cukorbetegségtől, a magas vérnyomástól és a szív- és érrendszeri betegségektől.Viszont javítja a csontsűrűséget és növeli az izomerőt. A rendszeres edzés hatására megerősödnek az izmaink, ennek következtében a csontok védettebbek lesznek a sérülésektől. Ezenfelül a rendszeres testmozgás stresszoldó hatású, így csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét. A nyújtó gyakorlatok segítenek növelni a rugalmasságunkat. A rendszeres fizikai aktivitás hatására a szívizom megerősödik, nő a szív teljesítőképessége. Az aktív életet élőknél bizonyítottan kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata.5 érv a reggeli edzés mellett:

Aktivizál egész napra. Egész nap jobban teljesítesz a napi rutin alatt.A nap többi része a Tied. Munka után jöhet a család, pihenés, és még sem csaltad el a napi edzést.Reggeli edzés szabályozza az étvágyadat, felpörgeti az anyagcserét.Reggel frissebb a szervezet, még nem fárasztott le semmi... majd csak eztán! :)Nem csak az egészségnek, agyműködésnek és izmainknak jó, de a hangulatunkat is rendbe hozza. 


5 érv az esti edzés mellett:Ha korán kell menned dolgozni, este jobban ráérsz, tehát ez jobban megfelel. Ne erőszakold meg a testedet, fogadd el, hogy este jobb az időpont.Ha még túlteng az energiád, azt könnyen levezetheted egy edzéssel.Ha a nap folyamán stressz ért, könnyebben dolgozod fel, hiszen az edzés hatására endorfin szabadul fel. Esti edzés még mindig jobb, mintha nem edzenél egyáltalán, vagy kihagynál ez miatt egy napot.Esti edzés ugyan felpörget egy kicsit, de ha a tested hozzászokik, pihentető éjszakád lesz. Hogy melyik a jobb, az esti vagy a reggeli edzés? Döntsd el magad! De semmiképp ne hagyd ki! Mert mi emberek mozgásra születtünk és nem arra, hogy az iskolapadban, vagy az íróasztalnál, számítógépnél ülve, vagy a TV előtt fetrengve töltsük el az életünket.

Mozogni jó, egészséges. Erősödik az immunrendszered, idegrendszereddel is jót teszel. A mozgással nem tudsz kárt okozni, csak ha túlzásba viszed! :)

Várunk edzéseinken!Személyesen itt tudsz bejelentkezni (első edzés ingyenes):

  • www.tabataworld.net/edzesek-szemelyesen


Online edzés - próbáld ki (ingyen):

  • https://www.tabataworld.net/felingyenesedzes


137 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page