top of page

Engedd meg magadnak!

Egy kis tippgyűjtemény a nyári lazításhoz, és a stressz csökkentéséhez:




1. Ülj ki kávézni/teázni/limonádét szürcsölni

Imádsz kávézók/fagyizók teraszán ücsörögni, és nézni az utcai történéseket... Tudod, csak úgy? Tedd meg a lakóhelyeden! Csüccs ki a teraszra, és hallgasd, ahogy működik a természet. Nekünk otthon a fákon sok madár van... egyszerűen él az udvar. Csúsznak el a felhők, és az a 10 perc semmittevés egyszerűen csodát hoz a mindennapokba. Ha városban laksz, engedd meg magadnak azt az egy pohár limonádét, ülj ki a kávázó teraszára és nézd az utcai forgatagot, bámészkodj. Fel fogsz töltődni. Érezni fogod a város lüktetését, a hangokat, illatokat, és a szellő simogatását az arcodon.




2. Sétálj egy 1/2 órát

Nem nagy időráfordítás, de ez is csodát tesz. Ha rászánod az időt... azaz nem rohanod át az egész napodat, akkor válts nézegető tempóra. Andalogj egy kicsit az utcán, a parkban, a folyóparton - ahol laksz. Én imádok a Duna partra kimenni és sétálni. Él az egész part, jó hallgatni a vizet. Bizony van hangja! Él a természet. Vedd észre a részleteket, a fák lombjain áttűző napsugarat, a felkelő, vagy lenyugvó napot, a madarak csivitelését. Ha városban laksz, csak úgy menj be egy mellékutcába, csodáld meg a házak homlokzatát, imádom a kapukat nézegetni a városban, de ha csak a kirakatokat nézegeted cél nélkül, az is épp megfelelő. Egyszerűen engedj magadnak egy 1/2 órát, és ne rohanj "vakon" át a napodon! Vedd észre a szivárványt!




3. Vízparton

Nos, ez nem mindig, és nem mindenhol lehetséges, de... ha Te el tudsz menni akár uszodába, strandra, vagy sétálni a tópartra, folyópartra, mert van a közeledbe, hát engedd meg magadnak! Különösen, ha budapesti vagy, a Duna part csodás, csak meg kell állni egy kicsit, és észrevenni. Már a víz látványa is meditatív állapotba hoz, de nyáron igenis menj bele, és ne törődj vele, hogy nézel ki. Élvezd, ahogy hozzáér a bőrödhöz a víz. Ha sétálsz, dugd bele a lábadat. Élvezd. Nézd a vizet, benne az életet. Egy uszodának meg van a maga élete, nézd, ahogy él az egész medence. Lazíts, hisz nem lehet állandóan rohanni.



Ezekért a kis örömökért élünk, és ha sikerül megélni, már sokat tettünk a saját boldogságunk érdekében!


Ne feledd, van, ami pénzért nem megvásárolható, ma ezekről a percekről olvashattál. Ahhoz, hogy el is érd, Neked kell tenni érte!



22 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page