top of page

Edzünk-e betegen?

Nagy kérdés, mert ugye akkor azt mondják Rád, hogy puhány vagy.... 😒 Vannak betegségek, mely mellett simán edzhetsz, pl. cukorbeteg, asztmás vagy, stb. Az egészséges táplálkozás, a vitaminbevitel és a rendszeres edzés alapvetően megtámogatja az immunrendszeredet, ettől függetlenül előfordulhatnak kisebb-nagyobb megfázások az év folyamán. A meghűlés, lázas betegségekkel már más a helyzet. A meghűlés, lázas betegségekkel már más a helyzet. Tehát nem egy gyengébb nap, hanem betegség. Onnan jössz rá, hogy a levertségen kívül más jelek is vannak. Pl. tüsszögés, hidegrázás, lázas állapot, rossz közérzet, hogy csak a leggyakoribbakat emlegessük. Mit tegyünk ezekben az esetekben? Először is: 1-2 edzést ki kell hagyni, pihentetni a szervezetet. Tudod, mikor edzel, extrém behatás éri a szervezetet, nos betegség esetén ez pont nem kell, örül, ha valahogy rendbe rakja magát az immunrendszered. Ezen lehet segíteni, egy kis pihenéssel, C vitamin-bombákkal.


Speckós KAKUSEI C vitamin-bomba: hozzávalók:turmixgép1 narancs / citrommézgyömbérmenta1 pohár vízElkészítés menete:A hozzávalókat dobd be a turmixgépbe (méz, gyömbér, menta ízlés szerint). Előbb azért hámozd meg a választott citrusfélét. Jól turmixold össze a hozzávalókat. Szükség esetén szűrd le. Fogyassz belőle napi 3-szor 1-1 pohárral.És a válasz?Ne edz betegen. Aludj 1-2 órát, pihenj az ágyban. Aztán ha jobban vagy, menj ki a levegőre, ha már nincs lázad, sétálj egyet. És mikor már tényleg jól érzed magad, mehet az edzés ezerrel, mint előtte. Mikor lehet edzeni?Ha még erősnek érzed magad, és enyhe tünetek vannak (pl. orrdugulás, stb.) nyugodtan edzhetsz, sőt még jót is tesz. Ha már a levertség érzése a Tied, kerüld az edzőtermet (!) addig, amíg nem vagy jól.


Csak egy jó tanács! Ne kifogást keress, hanem légy őszinte. Ha tényleg beteg vagy, hagyd ki az edzést, ha csak lusta, vegyél erőt magadon. Hogy mikor melyik az igaz, önismeretre van szükség!

2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page