top of page

Ami jó a jázminban

Ami jó a jázminban amellett, hogy semmiféle mellékhatása nincs az alkalmazásának, az az, hogy nagyon jó hatással van a bőrre is, így gyakran adják például kozmetikai készítményekhez is és nagyon jók masszázsnál is. Nagyszerű és alkalmazkodóképes növény, így tarthatjuk a hálószobánkban is, csak ne feledkezzünk meg róla, amikor az öntözésről van szó.


foto: gazigazito.hu

És ehhez ha hozzávesszük, hogy egyébként még nagyon jól is néz ki, akkor beláthatjuk, hogy ez egy joker növény, ahogy a perzsa eredetű neve is jelenti, “Isten ajándéka”. A növénynek több mint 300 fajtája létezik, ezek többsége trópusi régiókban él, bár egy-két fajtája hidegebb területekre is eljutott. És ahogy fentebb már volt róla szó, rengeteg dologra jó, enyhíti még a menstruációs görcsöket és a menopauzás szimptómákat is.


Felhasználási módja nagyon sokféle, használhatjuk stresszoldásra, aromalámpában párologtatva, vágyfokozáshoz fürdőolajként, de például menstruációs görcsök ellen masszázsolajként a leghatékonyabb. Tapasztalatok szerint szülés megkönnyítéséhez is igen jó, a vajúdás alatt a bőrbe és levegőbe juttatva nagyon pozitív hatásokat lehet elérni vele, ahogy azzal is, ha rendszeresen az arcunkba dörzsölünk néhány cseppet az olajából, nagyon jót tesz a zsíros bőrnek.


Szerkesztő hozzáfűzése: egyszerűen imádnivaló édeskés illata, jóérzéseket vált ki, ha egy-egy ilyen bokor mellett elsétálunk.


forrás: napmintnap.hu eredeti cím: Néhány ok, amiért létfontosságú, hogy legyen otthon jázmin!

2 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page